martes, 10 de mayo de 2016

VISITA AL PARLAMENTO EUROPEO


VISITA A BRUSSEL·LES
per Empar Busó Belenguer.

Visita al Europarlament.
Els passats dies (29 d’abril al 3 de maig), un grup de 18 alumnes de primer de Batxiller i dos professors, vam visitar Brussel·les i Bruixes, invitats al Parlament Europeu per l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández, dins de les activitats de difusió de les institucions europees.

Amb aquesta finalitat, participàrem d’una xarrada impartida per Inmaculada Rodríguez-Piñero, on l’alumnat va poder fer preguntes sobre els assumptes de màxima actualitat i interés, com el TTIP (Tractat de Lliure Comerç entre EEUU i la UE), el Brèxit, els òrgans que constitueixen les institucions europees (Consell, Comissió i Parlament) i altres qüestions relatives al funcionament de les institucions, com ara, la forma en què s’aproven els temes que es debaten, a través del consens. Ací vam poder entendre la importància del consens, ja que les decisions s’adopten de manera unànime.
Fou una sessió d’allò més interessant, que va fer més comprensible el funcionament d’aquests organismes.

Atòmium
A més a més, l’ocasió va permetre gaudir del coneixement de la capital, Brussel·les, i d’ una de les ciutats més boniques, Bruixes. Vam aprofitar per recórrer el centre, visitar l’Atòmium, visitar el museu del Còmic, tastar els seus menjars, fer un passeig amb bicicleta, veure les festes del 1r de maig, i parlar en anglés o en francès, entre d’altres.   
Va ser una experiència humana ben rica, on vam poder fer amistats, vam augmentar el nostre coneixement del món, i vam contribuir a construir la ciutadania europea.  

Una experiència que deixa empremta i que forma part del projecte ERASMUS PLUS, del qual forma part l’IES BENICALAP. No hay comentarios:

Publicar un comentario